Happy Birthday Mama!

by - Januar 25, 2018

Heute hat meine Mutter Geburtstag, alles Gute Mama!

/// / Tänään on äidin synttärit, paljon onnea äiti!


Es ist ja schon fast Tradition, dass ich  einen Kuchen mit Rote Beete mache, und jedes Jahr probiere ich ein neues Rezept aus. Dieses Jahr stand unter dem Motto "man kann nicht immer gewinnen" :-) Meine Familie war diesmal der Meinung, dass es ein guter Gemüsekuchen ist, aber mit dem von mir angepriesenen Schokoladenkuchen nicht viel gemeinsam. Ok, vergleiche ich es mit den Rezepten, die ich schon gemacht habe und die lecker waren, die hatten halt doppelt so viel Zucker, und mehr Zucker schmeckt immer gut! Dieser Kuchen wird abgehakt unter "wird nicht nochmal gebacken, oder wenn, dann mit erheblich mehr Zucker".

/// / Tämähän on jo perinne, että teen kakun jossa on punajuurta, ja joka kerta kokeilen uuden reseptin. Tämän vuoden kakku oli kategoriaa "ei sitä aina voi voittaa". Perhe oli yksimielisesti sitä mieltä, että tämä on hyvä vihanneskakku, mutta ei mitenkään mainostamani suklaakakun kaltainen. Äsken vertasin edellisten vuosien resepteihin, jotka kaikki oli hyviä, niin tänä vuona sokeria oli vain puolet. Ja puolet vähemmän sokeria tietää puolet vähemmän makua. Tämä resepti ei tule vakioreseptiksi meille.


Das Rezept habe ich auf dem Blog Krautkopf gefunden. Die Geschichten zu den Kuchen in den Vorjahren: 2014 Rotebeetetorte und 2015 Glutenfreier Rote-Beete-Schokolade-Kuchen.

/// / Tämän vuoden reseptin löysin saksalaisella blogilla Krautkopf. Edellisten vuosien kakkujen tarinat: 2014 Punajuurikakku ja 2015 Gluteeniton Suklaa-punajuuri-kakku.Zum Abendessen gab es übrigens ein Gulasch, welches meine Papa gemacht hatte und Spätzle, die meine Schwester von Hand geschabt hat. Somit war das Essen ein Gemeinschaftsprojekt ❤

/// / Illalliseksi meillä oli iskän keittämää lihapataa ja siskoni teki itse eteläsaksalaista (tai siis swaabilaista) pastaa, jossa aika lötkö velli "höylätään" kuumaan veteen ja näin sytyy ihanat spätzlenit. Eli koko ruoka oli yhteisprojekti ❤

You May Also Like

2 Kommentare

  1. Onnea minultakin jälkikäteen. Teillä oli maukkaat ruoat ja tyylikäs kattaus Arabian astioilla. Spätzlen tekeminen kuuluu ja näkyy olevan helppoa, mutta en kelpaisi näillä taidoillani swaabilaiselle emännäksi - en vielä, mutta harjoittelen. Tykkään punajuurista, mutta olet oikeassa, ei kai synttärikakun tarvitse olla ihan noin terveellinen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä harjoitus tekee mestarin :-) Kelpasin swaabilaiselle emännäksi, koska isäntä osaa tehdä :-) Mutta mies on nykyään myös meidän rieskanpaistaja, sekin taito siirtyi minun äidiltä minun miehelle. Onneksi perheessä on monta tekijää, jokainen osaa jotain paremmin kuin toisest, niin ei kaikkien tarvitse osata tehdä kaikkea yhtä hyvin :-)

      Löschen

Datenschutzhinweis: Mit der Nutzung dieses Formulars erklärst Du Dich mit der Speicherung und Verarbeitung Deiner Daten, wie IP-Adresse, Email oder Namen durch diese Website einverstanden. Hier findest Du die Datenschutzerklärung und Widerrufhinweise.