Waschlappen.

by - März 05, 2014

In letzter Zeit vielen mir auf Pinterest unheimlich viele gestrickte Waschlappen auf. In Finnland scheint es auch üblich zu sein sich Tischlumpen oder Spüllumpen zu stricken. Nachdem ich selbst aber nie einen Waschlappen benutze, musste eine Expertin gesucht werden. Die Tochter meiner Freundin benutzt Waschlappen, also habe ich ihr zwei Stück gehäkelt.

Wie letzten Monat schon geschrieben, habe ich kein gutes Verhältnis zum Häkeln. Immer enstehen komische Dreiecke oder Trapeze, aber nie was richtig rechteckiges. Nun habe ich einen Kompromiss gefunden: tunesisches Häkeln.

Hierzu hat man eine Häkelnadel die entweder einen sehr langen Schaft hat oder an die man ein Kabel (hier von Knit Pro) anfügen kann. Die Maschen werden von rechts nach links aufgenommen. Erst wenn man am Ende der Reihe ankommt, mascht man die Maschen von links nach rechts ab. Das Häkelstück wird nicht umgedreht. Es entstehen schöne Stücke mit einer Waffelartigen Oberfläche.


Anleitung: Tunisian Crochet Washcloth von Purl Bee Garn: Wolle Rödel Cotton Universal Häkelnadel: 5 mm mit Kabel und Endkappe (Knit Pro)Als nächstes werde ich mir auch einen Spül/Tischlumpen häkeln. Und dann bin ich auf das Urteil der Expertin gespannt, die Waschlappen sind schon in der Post.

/// /
Suomessa usein nähty, ja nyt myös enemmän Pinterestillä: pesurättejä. Itse en käytä pesuun moista, mutta seuraavaksi neulon pöytä/tiskirätin meille. Nyt syntyi kaksi tyttömäistä pesurättiä peinelle pesurätti-expertille, lähetin ne postissa kaverin pikkutytölle.

Malli: Tunisian Crochet Washcloth von Purl Bee Villa: paikallinen Wolle Rödel Cotton Universal Virkkuukoukku: 5 mm Knit Pro jossa on vaijeri

Tunesialainen virkkaus tuntuu jo paljon mielekkäämmältä, kun se on virkkausta ja neulomista yhdistettynä. Eipähän syntynyt kolmiota!

You May Also Like

3 Kommentare

 1. Onpa kiva pinta! Joskus kuulin tunisialaisesta virkkauksesta, mutta unohdin koko homman samantien. En oo myöskään ollut lainkaan tietoinen vaijerillisista virkkuukoukuista. Informatiivinen postaus siis.

  Meillä on ollut jo parisen vuotta käytössä bambufroteiset tiskirätit, jotka on kyllä ihan mahtavat. Ei huvita enää yhtään ostaa mitään kertakäyttörättejä. Siitä huolimatta oon jotenkin skeptinen itse neulottuihin, vaikka ne tekisi bambulangastakin. En tiedä miksi, koska samalla tavallahan niidenkin pitäis sitten kuivua nopeasti ja raikastua pesussa. Ehkä kokeilen joskus.

  AntwortenLöschen
 2. Tohon vaijeriin voi myös liittää erillaisia puikkopäitä, sillä tavalla saat pyöröpuikot. Konsepti on, että sulla on eripituisia vaijereita sekä eripaksuisia puikkoja. Ei tarvitse joka paksuuteen ja pituuteen ostaa uusi pyöröpuikko, tartee vain liittää tarvittavat osat yhteen.Mutta peruspaketti tietenkin maksaa... muistaakseni 45 Euroa. Ostin jossain vaiheessa yhden vaijerin sekä 7 mm puikot, kun valmiita pyöröpuikkoja ei ollut.

  Olen itsekin hyvin skeptinen (ei kai tää ole suomalainen sana?) itse neulottuihin, bambulanka on jo kaksi vuotta sitten ostettu tähän tarkoitukseen... Ehkä kohta neulon itselleni sen rätin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo mulla itse asiassa on se paketti pyöröpuikoille. Kyllähän se maksoi, mutta on oikeestaan jo maksanut itsensä takaisin kun ei tarvinnut ostaa yksittäisiä puikkoja joka koolle. Plus noi puikot on kyllä tosi hyvät.

   Skeptinen on kyllä myös suomea :) en tosin ole just nyt varma, mitä sijamuotoa sen kanssa pitäis oikeasti käyttää. Ehkä skeptinen jotain kohtaan? Kun näitä alkaa miettiä liikaa, ei ole enää varma mistään.

   Löschen

Datenschutzhinweis: Mit der Nutzung dieses Formulars erklärst Du Dich mit der Speicherung und Verarbeitung Deiner Daten, wie IP-Adresse, Email oder Namen durch diese Website einverstanden. Hier findest Du die Datenschutzerklärung und Widerrufhinweise.