Rhabarber+Thymian. /// / Raparperi + Timjami.

by - Juni 11, 2015

Rhabarber und Thymian. Sirup. Echt? Ja, wirklich, schmeckt erfrischend gut! Irgendwo habe ich die Kombination aufgeschnappt und probiert. Und hier nun mein Rezept, beim zweiten Mal habe ich die Mengen auch notiert.

/// / Raparperi ja timjami. Siirappina. Olenko tosissaan? Kyllä olen! Raikastava makukombo, luin sen joskus jostain, ja nyt kokeilin. Toisen kerran kun tein niin kirjoitin määrät ylös.


Rhabarber-Thymian-Sirup
für ca. 1 Liter

1,5 kg Rhabarber
1 kg Zucker
4-6 Stängelchen Thymian

Rhabarber grob schneiden, in einen Topf geben und den Zucker und die Thymianstängel hinzufügen. Für ca. 1-3 Stunden stehen lassen. Somit zieht der Rhabarber ordentlich Wasser.
Dann aufkochen lassen und ca. 20 Minuten köcheln lassen, bis ein Mus ensteht. Das Mus durch ein Sieb abtropfen lassen, und kontrollieren, ob der Thymiangeschmack durch kommt. Falls nicht, weitere Thymianzweige hinzufügen und weiterkochen. Falls der Sirup zu dickflüssig ist, Wasser hinzufügen.
Nun heiss in Glasflaschen abfüllen und abkühlen lassen.

Super als Getränk gemischt mit Wasser, Sprudel, Weisswein, Sekt oder auch als dickeren Sirup zusammen mit Eis... lecker!


Raparperi-Timjami-Siirappi
noin 1 litra

1,5 kg raparperia
1 kg sokeria
3-6 timjamin vartta

Leikkaa raparperi paloiksi, laita isoon kattilaan, lisää timjami ja sokeri ja anna seisoa 1-3 tuntia. Täten raparperi pehmenee ja neste irtoa, niinkuin pitääkin.
Seuraavaksi keitä raparperi noin 20 minuuttia, kunnes tasainen muussi on syntynyt. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Jos on liian vähän timjamia, lisää timjamia ja anna kiehua vähän kauemmin. Jos on liian paksua siirappia, lisää vettä.
Pullota lasipulloihin kuumana.

Maistuu juomana sekoitettuna veteen, kivennäisveteen, valkoviiniin, kuouviiniin, ta jäätelön kera jälkiruokana.


Und dann noch die Geschichte "behind the scenes": ich war im Garten, habe den Rhabarber für das Foto gezupft, am Kräuterbeet Thymian gepflückt, die Sirupflasche dekorativ hingestellt, Rhabarbersirup aus einer anderen Flasche mit Wasser im Glas gemischt, Fotos gemacht... Als ich fertig war und schon alles weggeräumt hatte, ist mir aufgefallen: och, ist ja in der Flasche gar kein Rhabarber- sondern Holunderblütensirup :-) Ich fand die Flasche, bzw den Spruch auf dem Deckel so toll. Aber das in der Flasche mit dem roten Verschluss ist wirklich Rhababer! Kommt davon, wenn man die Flaschen nicht gleich beschriftet... Wo gehobelt wird, fallen Späne :-)

/// / Ja sitten vielä tarina tähän kuvaukseen: hain puutarhasta raparperiä, samoin timjamin, pullo siirappia sisältä, kaddoin toisesta pullosta siirappia ja kivennäisvettä lasiin, otin kuvat. Kun olin jo siivonnut jälkeni huomasin, että tässä pullossahan on seljankukkasiirappia, eikä raparperiä! Mutta pullossa jossa on punainen korkki, on tosiaan raparperiä! Se siintä kun ei heti kirjoita sisältöä pulloihin... Tekevälle sattuu :-)


You May Also Like

3 Kommentare

 1. Heh, hauskaa tosiaan että oltiin niin samaan aikaan liikkeellä! Tätäkin voisin kyllä kokeilla, timjamia meillä jopa kasvaa partsilla. Jos siis ehdin, viikon päästä nimittäin lennetään Suomeen!

  Pitäis lukea näitä sun reseptejä saksaksi ihan ajatuksen kanssa, mun reseptisaksa on ihan surkeeta! En koskaan tiedä miten asiat ilmaistaan ja tekis usein mieli kirjoittaa DAS GANZE IN EINEN TOPF SCHMEISSEN HALT ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ootpahan aikaisin liikenteessä! Oi kateeksi käy, juhannukseksi Suomeen! Me lennetään vasta heinäkuussa.

   Välillä mieli tekee kirjoittaa myöskin "heitä kaikki kattilaan", mutta kai pitäis ainakin teeskennellä, että osaa hienompaa reseptikieltä ;-) Yleensä sitä lukee vain reseptejä eikä huomaa ilmaisuja, mutta sitten kun pitää itse kirjoittaa, ei muista yhtään ilmaisua. Blogin kirjoittaminen kouluttaa, ainakin kirjallinen ilmaisu paranee kielellä kun kielellä :-)

   Löschen
  2. Joo siksipä mä kirjoitankin käännökset saksaksi englannin sijaan. Jälkimmäinen kyllä sujuisi ilman aivotyöskentelyä, mutta saksa on välillä mukamas hyvinkin vaikeeta siitä huolimatta, että puhun sitä päivittäin.

   Löschen

Datenschutzhinweis: Mit der Nutzung dieses Formulars erklärst Du Dich mit der Speicherung und Verarbeitung Deiner Daten, wie IP-Adresse, Email oder Namen durch diese Website einverstanden. Hier findest Du die Datenschutzerklärung und Widerrufhinweise.