15. Dezember 2014

Kokos-Kardamom-Lebkuchen. /// / Kookos-kardemumma-piparit.

Letztes Jahr haben wir diese Lebkuchen getestet und für so gut befunden, daß wir diese in unser Programm genommen haben. Das Heft haben wir leider verschludert, aber im Internet ist das Rezept aus der Essen und Trinken zum Glück zu finden. Der Name ist ein wenig irreführend, denn den Kardamom schmeckt man nicht besonders raus, dafür aber das Marzipan, und Lebkuchen sind in meiner Welt auch anders. So oder so, lecker sind sie!

/// / Viime vuonna kokeiltiin ensimmäistä kertaa näitä pipareita, ja nyt niitä pitää tehdä joka vuosi kun oli niin hyvät. Jotenkuten me ei löydetty tätä saksalaista lehteä enään, missä resepti oli, mutta netistä kyllä löytyi onneksi. Nimi hämää vähän, kun piparit eivät maistu kovinkaan kardemummalle, mutta marsipaani siitä hyvästä mitä enemmin. Niin tai näin, ihanan pehmeät ja hyvin maistuvat piparit syntyy tällä reseptillä. Tällä kertaa saksalainen resepti teille!


Kokos-Kardamom-Lebuchen
Aus Essen und Trinken 11/2013

3 Kapseln Kardamomsaat (oder ca 1 - 1,5 tl gemahlenen Kardamom)
400 g Marzipanrohmasse
100 g Kokosraspeln
1/4 tl Hirschhornsalz
100 g gemahlene Mandeln
4 Eiweiß
200 g Zucker
Salz
ca. 35 Oblaten

Zum Verzieren
250 g Puderzucker
6 El Limettensaft
2 Tropfen rote Lebensmittelfarbe

Kardamomsaat aus Kapseln lösen und fein mahlen. Marzipan grob raspeln (Note to myself: geht besser, wenn man den Marzipan vorher einfriert, schmiert sonst sehr). Hirschhornsalz in 1 Tl lauwarmem Wasser auflösen. Alles zusammenrühren bis eine gleichmäßige Masse ensteht.

Masse mit Spritztülle oder zwei Löffel auf Oblaten verteilen. Bei 190 Grad im Backofen 13-15 Minuten backen. Vollständig abkühlen lassen.

Puderzucker mit Limettensaft glattrühren. 3 EL von der lasur wegnehmen und mit Lebensmittelfarbe färben, roter Saft geht auch. Lebkuchen mit weißer Glasur bestreichen, rosa Glasur spiralförmig aufspritzen. Trocknen lassen.


/// / Kookos-kardemumma-piparit

1 - 1,5 tl kardemummaa
400 g marsipaania
100 g kookosraastetta
1/4 tl hirvensarvisuolaa
100 g mantelijauhetta
4 munavalkuaista
200 g sokeria
suolaa
n. 35 ohuita vohveleita

Koristeluun
250 g tomusokeria
6 rkl limettimehua
2 tippaa punaista ruokaväriä

Raasta marsipaani. Heloiten käy, jos marsipaani on pakastettu. Liuota hirvensarvisuolaa 1 tl haaleaan veteen. Sekoita kaikki aineet keskenään, kunnes tasainen massa syntyy.

Levitä lusikoilla vohveleille taikinaa, paista noin 13-15 minuttia, 190 astetta. Anna jäähtyä kokonaan.

Sekoita limettimehu ja tomusokeri tasaiseksi kuorutukseksi. Otaa 3 rkl toiseen kippoon ja värjää ruokavärilla, punainen mehu toimii myös. Sivele valkoista koristemassaa pipareiden päälle, pursota vaalenpunaisella kuorrutuksella spiraaleja. Anna pinta kuivua.

Keine Kommentare :

Kommentar veröffentlichen