18. Dezember 2014

Tante-Hanna-Kekse. /// / Hanna-tädin kakut.

Nur noch wenige Tage vor Weihnachten, noch reicht es um diese schnellen super leckeren Kekse zu backen! Diese Kekse benannt nach irgendeiner Tante Hanna schmecken nach Haferkekse, obwohl sie keinerlei Hafer beinhalten. Undekoriert sehen sie nach nicht viel aus, aber schmecken lecker!

/// / Vain pari päivää jouluun, viellä kerkeää paistaa nämä nopeat keksit! Nämä jonkun Hanna-tädin kunniaksi nimetyt keksit maistuu kaurakekseille, vaikka eivät sisällä kauraa. Ilman koristeita näyttäät aika simppeleiltä, mutta ovat niin hyvät!


Tante Hanna Kekse
Originalrezept aus dem Finnischen, Perinneruokaa Prkl

3 dl Zucker
200 g geschmolzene Butter
150 g Creme Fraiche (geht auch ein Becher, 200 g)
3 dl Roggenmehl
2,25 dl Weizenmehl
1,5 dl Kartoffelmehl
2 tl Speisenatron / Backsoda

Mische das Roggenmehl mit dem Weizen- und Kartoffelmehl und das Speisenatron. Geschmolzene Butter und Zucker vermengen, Creme Fraiche einrühren und das Mehlgemisch dazusieben. Das mit dem Sieben habe ich nicht gemacht, hat auch gut funktioniert :)

Teig eine halbe Stunde in den Kühlschrank stellen.

Ca. 2 cm grosse Kugeln formen, mit Abstand auf das Backblech verteilen, die Kekse werden flach im Ofen. Ca 15 Minuten bei 175 Grad backen.


Hanna-tädin kakut
Alkuperäinen resepti Perinneruokaa Prkl

3 dl sokeria
200 g sulaa voita
150 g creme fraichea (sopii myös os koko purkki, eli 200 g käytetään)
3 dl ruisjauhoja
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl ruokasoodaa

Sekoita keskenään kaikki jauhot sekä ruokasooda.

Sekoita sula voi ja sokeri, lisää creme fraichea, siivilöi jauhosekoitus sekaan. En siivilöinyt jauhoja laisinkaan, ja hyvin onnistui :)

Anna taikina levätä puoli tuntia jääkaapissa.

Pyörittele noin 2 cm isoja palleroita pellille, jätä tarpeeksi väliä, sillä keksit leviävät uunissa.

Paista noin 15 minuuttia 175 asteessa.




Keine Kommentare :

Kommentar veröffentlichen