4. September 2014

Pfifferlinge und Pfeffer. /// / Kanttarelli ja pippuri.

Der Pilzwald ruft! Wollsocken und Gummistiefel an die Füsse, Korb und Pilzmesser in die Hand und Musik auf die Ohren - los geht's!

/// / Sienimetsä kutsu! Villasukat ja kumpparit jalkaan, kori ja sieniveitsi käteen, musiikkia korville ja menoksi!


Der erste Pilz war nur schön anzuschauen... /// / Ensimmäinen sieni oli vain kuvauskohde...


... und dann der erste Pfifferling. Hat sich zwar gut versteckt aber mein Auge hat es entdeckt. Der erste Pilz ist immer der schwierigste, denn man denkt, dass man nicht genug für ein Essen finden wird. Wenn dann der erste dann noch so ein grosser schöner ist, ist alles gut.

/// / ... ja sitten ensimmäinen kanttarelli. Oli piiloutunut hyvin, mutta näin komeuksen. Ensimmäinen sieni on aina vaikein, kun ajattelee ettei löydä mitään. Kaikki on hyvin kun ensimmäisen löytää, varsinkin kun on näin iso komeus.
 


Zwischendurch hab ich mich von meiner Kamera ablenken lassen.

/// / Siinä välissä taisin unohtaa missionin, kun jänniä kuvauskohteita näin metsässä.






Manchmal sind die Pilze einzeln, aber es lohnt sich immer ein Blick in die Umgebung. Hier eine besonders gute Stelle. Zwischendurch ein Bild aus dem Supermarkt in Deutschland vor ein paar Wochen, und dann meine Beute von zwei Stunden im Wald.

/// / Välillä kanttarelli kasvaa yksikseen, mutta aina kannattaa katsella ympäriinsä. Välissä kuva saksalaisesta kaupasta pari viikkoa sitten. En tietenkään ostanut, vain pyörittelin päätä. Ja sitten parin tunnin sienireissun saalis.
 



Pfifferlinge aus der Pfanne

ganz viele Pfifferlinge
gehackte Zwiebel
Butter
Sahne
Salz und gemahlenen schwarzen Pfeffer
eventuell Hackfleischbällchen, Wurst, Miniwürstchen,... kleingeschnitten

Die Pilze mit einem Pinsel putzen, nicht waschen, da sonst die Pilze schwammig werden und Geschmackt verlieren. Die Zwiebel in Butter andünsten. Damit das Gericht eine ganze Mahlzeit wird, Hackfleischbällchen o.ä. hineinschneiden, kurz mitbraten. Pilze in die Pfanne geben, so lange braten bis sie weich sind und Flüssigkeit fast verdampft ist. Sahne hinzufügen, dann salzen und pfeffern.

Tipp von meiner Tante: gemahlenen schwarzen Pfeffer verwenden, dann muss man die Pilze nicht so gründlich putzen ;-)

/// / Kanttarelit pannussa

paljon kanttarellejä
pieneksi pilkottu sipuli
voita
kermaa
suolaa ja rouhittua mustaa pippuria
jos sattuu olemaan: lihapullia, makaraa, nakkeja,... pieneksi pilkottu

Puhdista sienet pensselillä, älä pese, muuten menee maku. Paista sipuli voissa. Jos haluat ruokaisamman aterian, niin lisää pilkotut lihapullat tms. Lisää sienet ja paista kunnes neste on melkein haihtunut. Lisääkerma, suola ja pippuri.

Vinkki tädiltä: Lisää rouhittua mustaa pippuria, niin ei tarvitse putsata sieniä niin huolellisesti ;-)



Keine Kommentare :

Kommentar veröffentlichen